Οι ομοβροντίες συνεχίζονται… Νέα καταγγελία Κώστα Αστυρακάκη για Ηλία Κουνιαρέλλη

astirakakis-kouniarelis

Η κόντρα των Αστυρακάκη – Κουνιαρέλλη συνεχίζεται…

Με δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κώστας Αστυρακάκης καταγγέλει τον “συνάδελφό” του για τα καθίσματα του Θεάτρου στο Κάστρο Μυτιλήνης και αναφέρει:

“Τα πλαστικά καθίσματα στο Θέατρο του Κάστρου το καλοκαίρι του 2011 -παλιά και ασύμβατα με την αισθητική του χώρου- αριθμούσαν τα 1850. Είμαστε στην διαδικασία αντικατάστασής τους με 2000 νέα καθίσματα ‘’σκηνοθέτη’’ μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Παρόλα αυτά μέχρι την στιγμή που μιλάμε αυτές οι πλαστικές καρέκλες μας εξυπηρετούν για τις εκδηλώσεις στο χώρο και θα μας εξυπηρετούν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας των νέων καθισμάτων. Από πέρυσι ως φέτος μειώθηκε ο αριθμός τους ανεξήγητα. Σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την θεατρική ομάδα ΦΟΜ και τον υπεύθυνο Ανδρέα Σεφτελή οι οποίοι έκαναν πρόβα στο θεατράκι του Κάστρου, πως ένα φορτηγάκι με δύο ανθρώπους προσπαθούσαν να πάρουν κάποιες πλαστικές καρέκλες από τον χώρο. Με έκπληξη διαπίστωσα όταν ζήτησα να μιλήσω με τον οδηγό του αυτοκινήτου πως αυτό ήταν φορτηγό του Δήμου και πως με εντολή Κουνιαρέλλη θα έπαιρναν καρέκλες. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για την αυθαίρετη πράξη Κουνιαρέλλη που μπαίνει σε ξένο χώρο χωρίς να διαθέτει κλειδιά,  που εποπτεύεται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προσπαθεί να αφαιρέσει ξένη περιουσία χρησιμοποιώντας και διμηνίτες οδηγούς για τους οποίους διατείνεται πως δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να μεταφερθούν τα σχήματα του Δήμου στα χωριά και να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες γιορτές παράδοσης.

Σημειωτέων ότι ο χώρος του Θεάτρου Κάστρου θα έμενε πλέον με ελάχιστα καθίσματα ενώ ακολουθούν τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις. Είπα στον οδηγό να αποχωρήσουν από τον χώρο και αμέσως κατήγγειλα το γεγονός στην Αστυνομία. Στις 15:00 το μεσημέρι εμφανίστηκε φορτηγό του Δήμου με διμηνίτες πάλι οι οποίοι ξεφόρτωσαν γύρω στις 120 καρέκλες και οι οποίοι άκουσον άκουσον ζητούσα να υπογράψουμε χαρτί παράδοσης χωρίς οι ίδιοι να έχουν κανένα έγγραφο παραλαβής των καθισμάτων από τον χώρο τις προηγούμενες μέρες.

Γνωρίζοντας και τις προθέσεις  του νεοεκλεγέντος Δημάρχου θεωρώ πως είναι  καθήκον και υποχρέωση της νέας Δημοτικής αρχής η ακριβής παραλαβή και παράδοση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Δεν αφήνω αιχμές για κανέναν αλλά θεωρώ πως είναι μια αυτονόητη πράξη που διασφαλίζει την περιουσία του Λεσβιακού λαού.

Την Δευτέρα θα καλέσουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιου του ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αυθαιρεσιών Κουνιαρέλλη και να αποφασιστούν περεταίρω ενέργειες.”

 

                                                                          Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Δήμου Λέσβου

 

 

 Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο