ΕΚΤΑΚΤΟ – Σεισμός 6,5 Ρίχτερ μεταξύ Λήμνου – Σαμοθράκης… Ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

seismos-aigaiou

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε στις 12.25 στην περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και της Σαμοθράκης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για σεισμό έντασης 6,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου και το εστιακό βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.

s2

Σύμφωνα με το Newsit.gr Mία Αγγλίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφριά από πτώση ψευδοροφής στο αεροδρόμιο της Λήμνου, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ.

Καμία αναφορά για θύματα ή εγκλωβισμένους δεν υπάρχουν στην Πυροσβεστική ή στην Αστυνομία από το μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία Αγγλίδα τουρίστρια τραυματίστηκε πολύ ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, από πτώση ψευδοροφής.
Στο αεροδρόμιο της Λήμνου σύμφωνα με αναφορές κατέρρευσε ένας μανδρότοιχος, ενώ στο νησί έπεσαν κάποια παλιά ακατοίκητα κτίρια από τα οποία καταπλακώθηκε ένα αυτοκίνητο.

Πάντως ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κατευθύνονται προς την περιοχή που χτυπήθηκε από τον σεισμό.

s1

Ζημιές στο Μουσείο της Μύρινας

Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών στη Λέσβο.

Στη Λήμνο, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας.

Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του σεισμού

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ’ όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τον σεισμό 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΦΟΒΟ ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ – ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο