Οι “Γεύσεις Μυτιλήνης” ταξίδεψαν στην Αθήνα !!! – Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

gefseis-1

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ στην Αθήνα, εκδήλωση με τίτλο «ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, οι περισσότεροι των οποίων δεν ήταν Λέσβιοι, κάτι που σημαίνει ότι έγινε μια επιτυχής προβολή του νησιού μας, στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι Πρόεδροι των δυο Επιμελητηρίων κ. Καλογρίδης και κα Χανδρή, άνοιξαν την εκδήλωση με τις ομιλίες – παρουσιάσεις τους για την Τουριστική Προβολή της Λέσβου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Στάθη Βαρβαγιάννη, τον κ. Νίκο Ζούρο και την κ. Ελένη Παπαθωμά από το Μουσείο Βρανά.  Το αποτέλεσμα ήταν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού μας, που κάλυψε τα θέματα της τοπικής παραγωγής (ελαιοπαραγωγή, κτηνοτροφία, ποτοποιία, κ.ά.), ως ταυτόσημης με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, καθώς και τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας, το Απολιθωμένο Δάσος, Λέσβος Γεωπάρκο, Μονές, Βιομηχανικά κτίρια όπως το Ελαιοτριβείο Βρανά, παππού  του νομπελίστα μας Οδυσσέα Ελύτη, κ.ά.

gefseis-2

Στη συνέχεια, παρατέθηκε δείπνο στο roof garden του ξενοδοχείου, με προσφορές διαφόρων προϊόντων από Λεσβιακές επιχειρήσεις, αντάξιο της λεσβιακής γαστρονομικής κουλτούρας. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε ένα ωραίο πακέτο με εκλεκτά προϊόντα Λεσβιακών εταιρειών. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν εξαιρετικές προσωπικότητες του νησιού μας όπως ο μεγάλος λογοτέχνης μας κ. Τάκης Χατζηαναγνώστου,  σύσσωμο το Δ.Σ. της Λεσβιακής Παροικίας με επικεφαλής την πρόεδρο της κ. Κ. Μεσσηνέζη, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. διαφόρων Πολιτιστικών Συλλόγων των Λεσβίων στην Αττική.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο