Γεωργούλας: “Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από δικούς μου συμβούλους να αποχωρήσουν”

georgoulas-stratis 3
Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Επικεφαλής δημοτικής παραταξης Λέσβου “ο Άλλος Δρόμος” Στράτος Γεωργούλας αναφέρει:
“Τις τελευταίες βδομαδες, μια μικρή ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λεσβου, προσπαθεί εναγωνίως να μαζέψει υπογραφές αποχώρησης, απο υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του “Αλλου Δρόμου”. Οι συνεχείς ως τωρα μυστικές συσκέψεις στα κομματικά γραφεία, έχουν αποτύχει να μαζέψουν ενα σεβαστό αριθμό προσώπων.
Τις τελευταίες ομως μερες, ξεκίνησαν τα προσωπικά τηλέφωνα σε ολους σχεδόν τους 270 υποψήφιους της παραταξης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη βουλευτική ιδιότητα, “σας καλούμε απο το γραφείο του βουλευτή”. Όλες οι παραπάνω κινήσεις ηταν απόρροια αντίστοιχων ενεργειών πολυ καιρό πριν την ανεξαρτητοποίηση των δυο συμβούλων και έχουν ενα σαφές πολιτικό μηνυμα.
Οχι, αυτο δεν ειναι η πολιτικη διαφωνία και η αποχώρηση του επικεφαλής και μελών της γραμματειας, απο το ΣΥΡΙΖΑ, το καλοκαίρι του 2015. Αν ηταν αυτος ο λογος τοτε οι αντίστοιχες κινήσεις θα ειχαν γινει τουλάχιστον ενα χρόνο πριν.
Ο λογος ειναι οτι ενώ η παράταξη συνέχιζε ενωμένη τον αντιπολιτευτικό της αγώνα, πιστή στις αξίες και στο προγραμμα που είχαμε καταθέσει προεκλογικά, μέλη της παραταξης, δημοτικοί σύμβουλοι, απόντες απο τα δημοτικά συμβούλια ή/και τις συλλογικές διαδικασιες της παρατάξης, αυτονομηθηκαν, ακύρωσαν πολιτικές και προτάσεις που είχαμε καταθέσει στο ΔΣ με τις ενέργειες τους, δημιουργώντας μια νέα, σκιώδη συμπολιτευτική ομάδα, στήριξης στη δημοτική αρχη, εντός ΔΣ. Το αποκορύφωμα ηταν οταν η γραμματεία του ´Αλλου Δρόμου άκουσε απο αρμόδια περι των αυτοδιοικητικών, χείλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, “σταμάτα να κανεις αντιπολίτευση στον Γαληνό”. Φυσικά δεν σταματήσαμε και αυτος ειναι ο πολιτικός λογος της κίνησης που ετοιμάζει αυτη η μικρη ομάδα τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ήθελα να θυμίσω στα στελέχη αυτα τα εξής: Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει να υπάρχει και να δινει έμπρακτα παραδείγματα μιας ριζοσπαστικής αριστερής αυτοδιοικητικής πολιτικης. Μιας πολιτικης, για το συμφέρον του τόπου, των ανθρώπων του μόχθου, των πολλών. Αυτοί που θα αποφασίσουν να μην μας ακολουθήσουν, καλό θα ηταν να πράξουν ηθικά, παραιτούμενοι απο τις θέσεις των τοπικών συμβούλων και των μελών νομικών προσώπων ή επιτροπών που έχουν εκλεγεί ή οριστεί απο την παράταξη του “Άλλου Δρόμου”.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται εναντια σε συμφέροντα και “παραγοντίσκους”, όσο υπάρχουν ανάγκες του τόπου που καταπιέζονται απο αντιλαϊκές πολιτικές και τους τοπικούς εφαρμοστές τους.”
Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής δημοτικής παραταξης Λέσβου “ο Άλλος Δρόμος”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο