Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες… Την πρώτη με το λιγότερο κόστος ο ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

 adeies_3

  • Την πρώτη άδεια κατάφερε και πήρε ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου στον διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, που ολοκληρώθηκε στις 2.50 τα ξημερώματα, μετά από 66 ώρες.Ακολούθησαν τα σχήματα των Καλογρίτσα (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1 – 75,9 εκατ. ευρώ), και Μαρινάκη – ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (73,9 εκατ. ευρώ).Η δημοπρασία έκλεισε στα 246 εκ. ευρώ.Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις τηλεοπτικές άδειες δέκα λεπτά πριν τις 03:00, έφερε τον ΣΚΑΪ στην πρώτη θέση. Όπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Κρέτσος ο ΣΚΑΪ και ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, με έξυπνη τακτική, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη από τις τέσσερις άδειες που δημοπρατήθηκε και μάλιστα με τα λιγότερα χρήματα από όλους.Η πρώτη άδεια, του ΣΚΑΪ αποκτήθηκε έναντι 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι επόμενες άδειες είναι από 9 έως και 32,3 εκατ. ευρώ πιο ακριβές.

    sinanis-malelis-kosioni-12

  • Ο Γιάννης Συνάνης βρέθηκε την ημέρα των κρίσεων για τις τηλεοπτικές άδειες στο γραφείο του Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΪ, όπου είχαν συζητήσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μαζί τους και το “μεγάλο χαρτί” του καναλιού στην ενημέρωση Σία Κοσιώνη. Η συνάντησή τους έγινε πριν την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Σταμάτης Μαλέλης θεωρούσε δεδομένη την απόκτηση της άδειας για τον ΣΚΑΪ, αφού πόνταρε στην εύνοια της τύχης που του φέρνει ο Γιάννης Συνάνης. Φυσικά προς αυτή τη θέση συνηγορούσε και η Σία Κοσιώνη.
  • Οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως αυτή την ώρα, που τελειώσε η διαδικασία.

    Οι οκτώ διεκδικητές πέρασαν σχεδόν τρία 24ωρα αποκλεισμένοι από κάθε επικοινωνία στα φρουρούμενα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

    Μεγάλη είναι η αγωνία για τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως είναι ο Alpha και το Star, καθώς σε κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων.

    Έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές μιας τηλεοπτικής άδειας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις προνομιούχες άδειες.

    Με τη σειρά οι νικητές που κέρδισαν τηλεοπτική άδεια:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

    2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

    3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

    4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

    Εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά και STAR. Στους ηττημένους της διαδικασίας συμπεριλαμβάνονται και οι εταιρείες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌΣ ΠΑΡΟΧΟΣ και DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
    ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
    ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
    ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
    ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
    ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

     

    Ο ΣΚΑΪ πήρε πρώτος την άδειαΟ ΣΚΑΪ πήρε πρώτος την άδεια

  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος για τις τηλ. άδειεςΟ Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος για τις τηλ. άδειες
  • Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ κ. Σταμάτης Μαλέλης για τις τηλ. άδειεςΟ Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ κ. Σταμάτης Μαλέλης για τις τηλ. άδειες
  • Οι δηλώσεις Ν. Παππά μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειεςΟι δηλώσεις Ν. Παππά μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο