Μεγάλη προβολή… Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του World Travel Channel Turkey σε Σάμο Λέσβο

wtv-tourkias

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα γυρίσματα του World Travel Channel Turkey που επισκέφτηκε τη Σάμο και τη Λέσβο το διάστημα 19-25 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο press trip διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ και το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως τουριστικών προορισμών.

Τα νησιά επισκέφθηκε τετραμελές τηλεοπτικό συνεργείο και πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα στα αξιοθέατα, τις παραλίες και τις  διαδρομές τους, με στόχο την παραγωγή επεισοδίου που θα προβληθεί  στην εκπομπή «Welcome To» του «World Travel Channel». Η εκπομπή προβάλλεται στην Τουρκία μέσω του δικτύου TURKSAT σε 14 εκατομμύρια νοικοκυριά καθώς και στο διεθνές δίκτυο του καναλιού στην αγγλική γλώσσα μέσω του δικτύου MONACOSAT σε 20 εκατομμύρια νοικοκυριά στις χώρες ΜΕΝΑ (χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής). Το επεισόδιο θα είναι στον αέρα στις 15 Αυγούστου και θα προβάλλεται 3 φορές την εβδομάδα για 6 μήνες.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της δημοσιογραφικής αποστολής στα νησιά υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού (Τμήματα ΠΕ Σάμου και ΠΕ Λέσβου) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΤ.

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε τη Σάμο το διάστημα 19-22 Ιουλίου και πραγματοποίησε γυρίσματα στην πόλη της Σάμου, τον παραδοσιακό οικισμό Βαθέος, το Πυθαγόρειο, το Κοκκάρι, τους Μυτιληνιούς, τους Μανωλάτες, το Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο. Πήγε, επίσης, στις παραλίες Λιβαδάκι, Τσαμπού, Λεμονάκια, Τσαμαδού, Ποτάμι, Κάμπος, Λιμνιώνας και Ψιλή Άμμος, τους καταρράχτες στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου και την κοιλάδα Αηδονίων. Τέλος, εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν, στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Ηραίου και του Ευπαλινείου Ωρύγματος καθώς επίσης και στα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής και της Παναγίας Σπηλιανής.

Κατά την επίσκεψη στη Λέσβο, το διάστημα 23-25 Ιουλίου, το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης, το Πλωμάρι, τη Γέρα, τον Μόλυβο, την Πέτρα, το Σίγρι, την Ερεσό, τον υγροβιότοπο του κόλπου Καλλονής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης καθώς και τις παραλίες Αγ. Ισιδώρου, Πέτρας και Ερεσού. Εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν, στα κάστρα Μυτιλήνης, Σιγρίου και Μολύβου.

Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό περιβάλλον των νησιών και την τοπική κουζίνα, τη γραφικότητα των οικισμών με τα στενά δρομάκια και απόλαυσαν το μπάνιο τους στις εξαιρετικές παραλίες.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας press trips για την τουριστική προβολή της Λέσβου με τετραμελή δημοσιογραφική ομάδα από τη Γερμανία (29/7-3/8) και της Χίου με blogger από τη Φινλανδία(29/7-2/8), ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί σειρά press/fam trips για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο