Όταν η τεχνολογία συμβαδίζει με την παράδοση… Τότε τα ρεβίθια είναι ευκολόβραστα και γλυκά !!!

revithia2

Είναι γνωστό στους ειδήμονες των αγροτικών θεμάτων, ότι ο κάμπος του Λισβορίου, είναι ένας από τους πιο έφορους στη χώρα μας και ίσως ο μοναδικός για την καλλιέργεια κάποιων προϊόντων – όπως ο γλυκάνισος – που έχουν μια ξεχωριστή ποιότητα και κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά.

Αυτή η ευλογημένη περιοχή, είναι πλούσια σε ασβέστιο και κάλλιο, ενώ υπάρχει ποιοτική παραγωγή σε καλλιέργειες σιταριού, γλυκάνισου, πατάτας κρεμμυδιών, καρπουζιών, ρεβιθιών και άλλων.

Στο Λισβόρι υπάρχει εδώ και χρόνια μία οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας ρεβιθιών, η οποία κρατάει την παράδοση των προϊόντων, από γενιά σε γενιά.

Ο Άγγελος Θερμιώτης, είναι ο σημερινός συνεχιστής αυτής της οικογενειακής επιχείρησης, την οποία παρέλαβε από τον πατέρα του Γιάννη, ο οποίος είχε συνεχίσει την παράδοση από τον Άγγελο και η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία σύγχρονη μονάδα καλλιέργειας ρεβιθιών, αφού χρησιμοποιούνται πλέον τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και όλα πλέον γίνονται με αυτοματισμούς.

Το μόνο στάδιο το οποίο γίνεται χωρίς τη συνδρομή μηχανημάτων,  είναι η διαδικασία του κοσκινίσματος, ώστε να υπάρχει η συνεισφορά του ανθρώπινου παράγοντα και να διατηρηθεί η παράδοση.

Τα ρεβίθια παράγονται στην πιο μεγάλη έκταση της περιοχής και είναι ψιλά, βράζουν εύκολα, ενώ είναι παράλληλα πολύ γευστικά!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο