Συνάντηση Γονέων και οδηγών ταξί για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του νησιού μας

taksi-metafora-mathitwn

Συνάντηση των γονέων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, με εκπροσώπους του σωματείου των οδηγών ταξί, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που έγινε πριν από λίγες ημέρες, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών του νησιού μας.

Να σημειώσουμε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί είχαν ενοχληθεί με την προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου των Γονέων των μαθητών με δεδομένο ότι όπως υποστηρίζουν εκτελούν επί σειρά ετών τις μεταφορές των μαθητών χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα ατύχημα.

Όπως μάλιστα ανέφεραν στο LesvosNews.gr οι οδηγοί ταξί, οι γονείς δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τους, ότι στο συγκεκριμένο τροχαίο, υπήρξε σοβαρή παραβατική συμπεριφορά του άλλου οδηγού, που συγκρούστηκε με το ταξί.

Μετά τη συνάντησή τους ο Σύλλογος των Γονέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Μετά το σοβαρό τραυματισμό των μαθητών του μουσικού σχολείου στο τροχαίο της 20ης Νοεμβρίου, ο σύλλογός μας ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών του νησιού μας.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου των οδηγών ταξί την Παρασκευή 5/12 και σε καλό κλίμα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς (χρήση ζωνών ασφαλείας, αυστηρή τήρηση ορίου ταχύτητας κλπ).

Εκτός από την τροχαία, που οφείλει να διασφαλίσει με εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους στους δρόμους την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ και τον έλεγχο των οχημάτων για δελτίο ΚΤΕΟ, καλούμε παράλληλα τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση για την πρόληψη ατυχημάτων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά στο μέλλον.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τα σωματεία των οδηγών ταξί και λεωφορείων, οφείλει να εντοπίσει τα επικίνδυνα σημεία στα οδοστρώματα και να προχωρήσει άμεσα σε επιδιορθώσεις και επαρκή σηματοδότηση των δρόμων (π.χ. η διαδρομή από Μονή Λειμώνος έως Φίλια δεν έχει σηματοδότηση και με τις τωρινές συνθήκες ομίχλης που επικρατούν τις πρωινές ώρες κινδυνεύουν καθημερινά οι διερχόμενοι, μεταξύ των οποίων οι μαθητές και οι οδηγοί που τους μεταφέρουν).

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς με τη δέουσα σοβαρότητα.”

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

O Πρόεδρος                                                                                                              Ο Γραμματέας

            Δαλδαράς Ιωάννης                                                                                      Κραουνάκης Στέλιος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο