Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” για τα αποθεματικά κεφάλαια του Δήμου Λέσβου…

tsirigoti-laiki-sispirosi

“Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε προκειμένου να ληφθεί απόφαση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα χρήματα των Δήμων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, επισημαίνουμε τα εξής:

Με ένα μακροσκελές προτεινόμενο κοινό ψήφισμα οι παρατάξεις «Μόνο για τη Λέσβο» (Γαληνός – ΑΝΕΛ) και «Άλλος Δρόμος» (Γεωργούλας – ΣΥΡΙΖΑ) σαν άριστοι καλοθελητές της συγκυβέρνησης έσπευσαν να δηλώσουν περίτρανα τη στήριξή τους στη σημερινή συγκυβέρνηση και στην απόφασή της τούτη να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων καλώντας μάλιστα με τις τοποθετήσεις τους ξεδιάντροπα το λαό της Λέσβου να κάτσει σπίτι του, να βάλει πλάτη σε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να εναποθέσει τις ελπίδες του στη «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Το μόνο μάλιστα που «δεν τους βρίσκει σύμφωνους» είναι η νομοθέτηση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της Βουλής!!!!!

Συμφωνούν με άλλα λόγια με την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων του ΟΑΕΔ, των δήμων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων οργανισμών, που είναι χρήματα της δουλειάς των εργαζομένων, είναι το υστέρημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πήρε το κράτος μέσω της φοροεπιδρομής και που θα έπρεπε να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Συμφωνούν, συμπλέουν και συνεχίζουν το «έργο» της προηγούμενης κυβέρνησης που στραγγάλισε τα ταμεία των δήμων πετσοκόβοντας την κρατική χρηματοδότηση και παρακρατώντας πόρους των δήμων. Κι όλα αυτά σερβιρισμένα στο όνομα της «καμένης γης» που παρέλαβε τούτη η κυβέρνηση από την προηγούμενη και φυσικά στο όνομα της εξυπηρέτησης του «υπέρτατου εθνικού συμφέροντος».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάσαμε ευθύς εξαρχής την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει και μεταφέρει τα Ταμειακά Διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και απαιτήσαμε την απόσυρσή της και τη μη εφαρμογή της, θέση που φυσικά καμία ανταπόκριση δεν βρήκε από τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων.

Η απόφαση αυτή της συγκυβέρνησης, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια, θα σημάνει περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών, οι δήμοι δε θα μπορούν να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να επιβάλουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να αυξήσουν τη φορολογία και τα τέλη που ήδη επιβάλλονται κλπ. Την ίδια ώρα που επικαλούνται «άδεια ταμεία» για την αποπληρωμή δεδουλευμένων και τις λαϊκές ανάγκες, αποφασίζουν εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ, νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μην εφαρμοστεί, και καμία διοίκηση νοσοκομείου, ασφαλιστικού ταμείου, σχολής, κανένας δήμος να μη δώσει τα ψίχουλα που έχουν μείνει στα ταμεία των οργανισμών, ούτε ένα ευρώ για τους μεγαλοκαρχαρίες.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να απορρίψει τους εκβιασμούς και τις απειλές. Να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Να δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας πήραν, για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα μας ανήκουν, ενάντια στα μνημόνια και τη φτώχεια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών που είναι δυνατό να ικανοποιηθούν στο δρόμο της ρήξης με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.”

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο