Επίσκεψη Μιχάλη Μπάκα σε υγροτόπους Καλλονής και ποδηλατικούς αγώνες στο Μόλυβο.

bakas-alikes

Επίσκεψη στoυς υγροτόπους της Καλλονής, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το WWF για τους υγροτόπους της Λέσβου, καθώς και στο Μόλυβο  στους αγώνες ποδηλάτου που πραγματοποιηθήκαν στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο και υπ.αντιπεριφερειάρχης Λέσβου την Κυριακή 27 Απριλίου.

 Ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σημαντική είναι η παρουσία των εθελοντών και των πολιτών της Λέσβου στην εκδήλωση για τους υγροτόπους. Πολλά παιδιά και ενήλικες ενημερώθηκαν για την αξία των υγροτόπων του νησιού μας. Η παιδεία και η εκπαίδευση στα νησιά  μας πρέπει να είναι η βάση για τη διαμόρφωση ενεργών και κριτικών πολιτών, ώριμων, με γνώσεις που περιλαμβάνουν και την τοπική ιστορία, τον τοπικό πολιτισμό και το περιβάλλον. Συναντήσαμε στην περιοχή δεκάδες παρατηρητές της φύσης, birdwatchers, οι οποίοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη φύση του νησιού μας και ζητάνε μικρές παρεμβάσεις προστασίας των υγροτόπων ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο οικοτουρισμός στο νησί της Λέσβου. Ως Οικολογικός Άνεμος είχαμε πραγματοποιήσει σχετική συνάντηση εργασίαςτο προηγούμενο έτος και έχουμε πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις για το θέμα αλλά δυστυχώς τέτοια ζητήματα δεν απασχολούν τις υπόλοιπες παρατάξεις που εξακολουθούν να βλέπουν το φυσικό περιβάλλον ως εμπόδιο στην «ανάπτυξη» που ονειρεύονται και εξακολουθούν να εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα ιδιωτών.

Οι αγώνες ποδηλάτου στο Μόλυβο είχαν εντυπωσιακή επιτυχία με συμμετοχή δεκάδων ενηλίκων και παιδιών. Το Ποδήλατο στη Λέσβο είναι παρών. Χιλιάδες συμπολίτες μας χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, για διασκέδαση, για άθληση. Δυστυχώς το ξεπερασμένο καταστημένο πολιτικό της Λέσβου εξακολουθεί να μην βλέπει αυτό το ρεύμα και δεν κάνει τίποτα για τη διευκόλυνση των ποδηλατιστών.  Η νέα Προγραμματική περίοδος 2014-20 δίνει ευκαιρίες να υλοποιηθούν μελέτες και προτάσεις για εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλα τα νησιά μας και ένταξή τους σε ενιαία δίκτυα πρασίνου και πεζόδρομων. Να προωθηθούν από τους δήμους δίκτυα διάθεσης-ενοικίασης ποδηλάτων για χρήση από κατοίκους και επισκέπτες, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία. Να γίνει καθημερινή πραγματικότητα η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η εκπαίδευση των μαθητών από το σχολείο. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Οικολογικός Άνεμος θα συνεχίσει δημιουργικά να κάνει προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών των νησιών μας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο