Όχι… Οι μετανάστες έστω κι αν είναι παράνομοι δεν είναι …σκυλιά !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-sitisi

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο λέει μία παροιμία…

Και νομίζουμε ότι σήμερα που στη Λέσβο θα βρίσκονται – όπως αποκλειστικά σας είχε γράψει το LesvosNews – o Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και η Επίτροπος κυρία Cecilia Malmström, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αναδείξουμε ένα φλέγον θέμα, που αφορά κυρίως τους οικονομικούς μετανάστες που έρχονται στο νησί μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μάστιγα που λέγεται λαθρομετανάστευση, είναι πολλά…

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς…

Ωστόσο, δεν είναι σωστό επειδή αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να υποστούν κάποια πράγματα, να έχουν ορισμένες φορές και συμπεριφορά, που δεν αξίζει ούτε σε ζώα.

Πολλές είναι οι αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς, για τον τρόπο της σίτισής τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με τροφικές δηλητηριάσεις και άλλες στομαχικές διαταραχές.

Ακόμα και οι “γιατροί του κόσμου” που προσφέρουν τις πολύτιμες ιατρικές τους υπηρεσίες, έχουν κάνει σχετικές προφορικές αναφορές, για τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται.

Μπήκαμε στη διαδικασία να ερευνήσουμε το θέμα…

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έχουμε, τη σίτιση των κρατουμένων την φροντίζουν τρεις επιχειρηματίες της Λέσβου, με εναλλαγές στις ημέρες.

Οι επιχειρηματίες αυτοί επιλέχτηκαν χωρίς κάποιον διαγωνισμό, μέχρι να γίνει προκήρυξη από το αρμόδιο Υπουργείο.

Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα…

Οι επιχειρηματίες αυτοί, που έχουν αναλάβει τη σίτιση των κρατουμένων, παίρνουν ως αποζημίωση για κάθε άτομο, περίπου 5,80 ευρώ, για να προσφέρουν ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό και ένα βραδινό γεύμα !!!

Όλα αυτά με 5,80 ευρώ ανά κεφάλι…

Φυσικά αυτονόητο είναι, ότι εκτός του ότι πρέπει να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν αυτές τις παροχές, πρέπει παράλληλα να τηρούν και όλες τις υγειονομικές διατάξεις.

Οι αστυνομικοί που έχουν τον έλεγχο στο κέντρο κράτησης, δεν έχουν καμία απολύτως υποχρέωση, για  να κάνουν τέτοιους ελέγχους.

Την υποχρέωση αυτή την έχει ο ΕΦΕΤ, ο οποίος μάλλον δεν γνωρίζει καν, που βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Έτσι μπήκαμε εμείς στη διαδικασία, να ερευνήσουμε το θέμα…

Και έτυχε να ήταν Χριστούγεννα, όταν η κάμερά μας κατέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σιτίζονται οι κρατούμενοι, αλλά και το μενού το οποίο τους προσφέρεται…

Όταν λοιπόν Χριστουγεννιάτικα, σου δίνουν όπως στα σκυλιά μέσα σε μία νάιλον σακούλα, φασόλια ξερά, ανακατεμένα με λίγη σαλάτα, τότε μπορείς να φανταστείς και τι θα τρώνε τις υπόλοιπες ημέρες που είναι καθημερινές.

Για τους ανθρώπους αυτούς, μπορεί να είναι ένα γεύμα ζωής…

Ωστόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιτάσσουν άλλες συμπεριφορές…

Φυσικά σε καμία των περιπτώσεων δεν φταίει η Αστυνομική Αρχή η οποία εκτελεί εντολές άνωθεν…

Με 5,80 ευρώ, δεν μπορείς να προσφέρεις τρία γεύματα την ημέρα, σε έναν άνθρωπο…

Έτσι μοιραία, η σίτισή τους γίνεται απάνθρωπη…

Με την ευκαιρία λοιπόν που βρίσκονται σήμερα οι άμεσα αρμόδιοι εδώ στη Λέσβο, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να βρεθεί μία λύση;

Να μπουν πιο αυστηροί κανόνες υγιεινής στη σίτιση αυτών των ανθρώπων και να ζητηθεί από τον ΕΦΕΤ να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, για τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τις τροφοδοσίες τους οι επιχειρηματίες;

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, με ποιον τρόπο σιτίζονται μέχρι τώρα, οι κρατούμενοι μετανάστες…

Μέσα σε δύο τελάρα (!!!), είναι στιβαγμένες δεν ξέρει κανείς από πότε και για πόση ώρα, νάιλον σακούλες, που έχουν μέσα ξερά φασόλια και ανακατεμένα λαχανικά !!!

Δίνονται στα χέρια των κρατουμένων κι αυτοί κάθονται χειμωνιάτικα έξω, όπου βρουν, για να φάνε…

Όχι… Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας…

Κύριε Κικίλια… Δώστε εδώ και τώρα, άμεση λύση…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο