“Στρίμωγμα” σε Μουζάλα – Ροτ από τον Γιάννη Συνάνη για την παραμέληση της Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

sinanis-mouz-rot-maketa

Ασφυκτικό “στρίμωγμα” έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Συνάνης, στον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth, κατά τη διάρκεια του Ελληνογερμανικού σεμιναρίου δημοσιογράφων, που έγινε στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Συνάνης εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο, την ευκαιρία που είχε να συναντήσει από κοντά τους δύο αυτούς πολιτικούς άνδρες, οι οποίοι είναι άνθρωποι “κλειδιά”, στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Ο Γιάννης Συνάνης βλέποντας, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεταναστευτικό, ακούγονταν αριστολογίες και κανένα συγκεκριμένο μέτρο, ή τουλάχιστον κάποια αναφορά για τη Λέσβο και τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται όλο τον όγκο εισροής μεταναστών, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μουζάλα και στον Michael Roth, τους ρώτησε αν έχουν να πουν κάτι συγκεκριμένο για το θέμα αυτό.

Ο Γιάννης Συνάνης τόνισε ότι η Λέσβος και τα άλλα νησιά τελούν υπό εξαφάνιση και ότι αν δεν υπάρξει κάποια άμεση μέριμνα γι αυτά θα εξαφανιστούν από το χάρτη.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι επανέλαβε, ότι η Λέσβος και τα άλλα νησιά αποτελούν τα σύνορα της Ευρώπης.

Ο κ. Μουζάλας απάντησε μεταξύ άλλων, ότι άποψή του είναι να μην ισχύουν τα μνημονιακά μέτρα για τους κατοίκους των νησιών αυτών και είπε προς τον Γιάννη Συνάνη ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Michael Roth, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για τη Λέσβο και τα άλλα νησιά.

Δείτε ένα απόσπασμα, από τη συζήτηση των τριών ανδρών, στο Ελληνογερμανικό Σεμινάριο Δημοσιογραφίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

27 Άποψη για τα ““Στρίμωγμα” σε Μουζάλα – Ροτ από τον Γιάννη Συνάνη για την παραμέληση της Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο