Οι Αγιασώτες φωνάζουν: “Ο Όλυμπος μας …χωρίζει από το Πλωμάρι…”

agiasos

Το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου που συνεδρίασε το Σάββατο στις 13/12/2014 και στο οποίο ήταν παρών και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προκόπιος Τσαμπλάκος, μεταξύ άλλων συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα για το θέμα που ανακινήθηκε προσφάτως από τους αρμόδιους Βουλευτές του νησιού μας και που αφορά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους.

Για μια ακόμη φορά διακηρύσσει σε πρώην, νυν και μελλοντικούς Αυτοδιοικητικούς και Πολιτικούς Αρχοντες του τόπου ότι δε μπορούν η Αγιάσος και το Πλωμάρι να αποτελέσουν συστατικά ενός νέου Δήμου, διότι ο ορεινός όγκος του Ολύμπου δεν επιτρέπει την κανονική επικοινωνία των δύο περιοχών, το δε χειμώνα πολλές μέρες είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ανωτέρω περιοχή από κανονικά αυτοκίνητα λόγω του παγετού, της ομίχλης ή του χιονιού, ακόμα και αν ασφαλτοστρώσουν το χωματόδρομο που υπάρχει.

Οι πάρα πολλές κλειστές στροφές του υπόλοιπου δρόμου και οι μεγάλες κλίσεις του λόγω των υψομετρικών διαφορών στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά κουραστική και πάνω από μια ώρα την οδήγηση σ΄ αυτόν, γι΄αυτό και τον αποφεύγουν, επιλέγοντας τη διαδρομή μέσω Ευεργέτουλα και Γέρας που είναι περίπου 90 χιλιόμετρα.

Ιστορικά, οι δυο περιοχές στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας της Λέσβου δεν αποτέλεσαν Διοικητική Ενότητα ακόμα κι όταν η μετακίνηση γινόταν χωρίς αυτοκίνητα.

Με τη νέα διάνοιξη που ολοκληρώνεται με την παράκαμψη Κεραμειών και Καρήνης, η χρονική απόσταση της Αγιάσου από τη Μυτιλήνη συντομεύεται στα 20 λεπτά περίπου. Τι άλλο να πούμε πλέον για το αυτονόητο. ΗΜΑΡΤΟΝ.

Εμείς επιμένουμε και ζητάμε να αποτελέσουμε Δήμο ή με τον Ευεργέτουλα ή με τη Μυτιλήνη.

 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΕ Αγιάσου

 

 

 

ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο