Ξεκίνησε η διαδικασία παραλαβής του εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

paralavi-sma

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει, ότι ξεκίνησε η διαδικασία παραλαβής του εξοπλισμού των τριών (3) Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Πιο συγκεκριμένα παρελήφθη από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής η οποία προέβη και σε δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων, ο εξοπλισμός των ΣΜΑ Άντισσας, Γέρας και Πολιχνίτου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο  είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και εκτελείται με ευθύνη και τη την επίβλεψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας του εξοπλισμού είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Στις επόμενες μέρες το έργο -αφού προηγουμένως- εκπαιδευτεί το προσωπικό,  θα παραδοθεί στη ΔΕΔΑΠΑΛ  για να το λειτουργήσει.

Την επιτροπή παραλαβής του έργου συνόδευσε στη παραλαβή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης οποίος μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες της ΠΕ Λέσβου ανέλαβαν και εκτέλεσαν με επιτυχία ένα σημαντικό για το νησί μας. Ένα έργο που αφορά τη διαχείριση του Απορριμμάτων. Με τη λειτουργία των ΣΜΑ θα μειωθούν σημαντικά οι μετακινήσεις των απορριμματοφόρων. Ο εξοπλισμός που παρελήφθη σήμερα είναι ποιο σύγχρονος από εκείνον του ΣΜΑ Μυτιλήνης που ήδη λειτουργεί.

Στο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά έργα για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης (Ανακύκλωση). Από τη πλευρά μου όμως θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της ΔΤΥ ΠΕ Λέσβου  που κατόρθωσαν να φέρουν σε πέρας ένα ακόμα σημαντικό έργο για το νησί μας και να ευχηθώ η ΔΕΔΑΠΑΛ να αρχίσει γρήγορα τη λειτουργία των ΣΜΑ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ξεκίνησε η διαδικασία παραλαβής του εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων”

 1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΒΑΓΙΑΝΝΗΣ

  ΕΚΛΟΓΕΣ

  Πριν οκτώ χρόνια μία νέα βουλευτής, η Χριστιάνα Καλογήρου, προσκλήθηκε από τα τότε μέλη του συνεταιρισμού Ακρασίου και της ζητήθηκε να συμβάλει στην επιχειρούμενη ανανέωση με σύγχρονα μηχανήματα και την ανακαίνιση του ελαιοτριβείου του χωριού μας . Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2007 ύστερα από επίμονες ενέργειες της κ. Καλογήρου εκταμιεύθηκε το ποσό των 170.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε σε συνεταιρισμό πάνω στο νησί. Το Ακράσι απέκτησε ένα σύγχρονο εργοστάσιο.
  Οι Ακρασιώτες και οι κάτοικοι των όμορων χωριών οφείλουν ένα ευχαριστώ στην κ. Καλογήρου – που έκανε πράξη την υπόσχεσή της – και που στις προσεχείς εκλογές για την περιφέρεια του βορείου Αιγαίου τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ‘Εμείς για το Αιγαίο’.
  Με τον ανωτέρω συνδυασμό κατέρχεται ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και ο ιατρός Στρατής Κύτελης ο οποίος ως πρόεδρος του Συνδέσμου βοήθησε, όποτε του ζητήθηκε, το χωριό μας με την αποστολή μηχανημάτων οδοποιίας .
  Πρώτη προτεραιότητα του συδυασμού αποτελεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού.

  Σταύρος Αβαγιάννης , πρ. τοπικός σύμβουλος Ακρασίου.

Αφήστε ένα σχόλιο