ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: “ΟΧΙ στα μέτρα των δανειστών…”

adedy-1

Δήλωση προέδρου ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Με την ιδιότητα του προέδρου του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, ενός φορέα που εδώ και πέντε χρόνια μάτωσε, με απολυμένους και διαθέσιμους συναδέλφους, με μειώσεις μισθών και κατακόρυφη απώλεια των εισοδημάτων μας πράγμα που είχε αντίκρισμα και στην τοπική αγορά, δηλώνω απερίφραστα την στήριξή μου στο ΟΧΙ στα μέτρα των δανειστών.

Το μπλοκ εξουσίας των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μνημονιακοίκομματάρχες συνασπίζονται για άλλη μια φορά με σκοπό να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που μας διέλυσε εδώ και πέντε χρόνια. Αυτή η πολιτική όχι μόνο δε συμβάλει  στο απειροελάχιστο στη βελτίωση της κατάστασης , αντίθετα ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, χρονιά με τη χρονιά συντρίβει ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Το ΟΧΙ να γράψει ιστορία για μια ακόμη φορά στον τόπο μας.

Καλώ τους συναδέλφους, δυναμικά και ενεργητικά να συμβάλουν στην ανατροπή των εκβιασμών, να συμβάλουν δυναμικά στην ακύρωση του φόβου, οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι απλοί παρατηρητές σε όλα αυτά που μας αφορούν.

Η Σκύλλα των μνημονιακών πολιτικών και η Χάρυβδη της ηττοπάθειας και του πολιτικού καιροσκοπισμού δεν έχουν χώρο ανάμεσα σ΄ αυτούς που ανέτρεψαν την προσχηματική αξιολόγηση του κου Μητσοτάκη με την καθολική τους συμμετοχή (παρά τους εκβιασμούς) στον αγώνα του περσινού καλοκαιριού.

Όλοι εμείς που εδώ και πέντε χρόνια συναντηθήκαμε στους αγώνες ενάντια στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας, όλοι εμείς που συναντηθήκαμε στους δρόμους ενάντια στη λιτότητα και τη φτώχεια, ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, ενάντια στη διάλυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα  οφείλουμε να αντισταθούμε στο φόβο.

Η κυβέρνηση με συνοδοιπόρο το λαό  οφείλει να αγωνιστεί με σκοπό την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, για την ακύρωση της λιτότητας, για μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς τη θηλιά του χρέους και των εκβιασμών.

Νίκος Χρυσάφης

πρόεδρος ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο