Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στον Δημήτρη Βουνάτσο

vounatsos-galinos

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του «Μόνο για τη Λέσβο» και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Δήμου, όπως π.χ. εκτελεσθέντα και εκτελούμενα έργα, μελέτες, λοιπές δράσεις, οικονομική κατάσταση του Δήμου, προγραμματισμός εν όψει της 5ης Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (Ε.Σ.Π.Α. Β’), καθώς και για τις δραστηριότητες των Νομικών Προσώπων του Δήμου Λέσβου.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε επιπροσθέτως, όσον αφορά τα έργα του Δήμου και λεπτομερή κατάλογο των 400 έργων, συναφών δράσεων και μελετών, ύψους, περίπου, 100 εκατ. Ευρώ, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, κατά το χρόνο της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής στο Νησί μας, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών που εκπονούνται.

Επίσης, ανέφερε λεπτομερή αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την επιτευχθείσα οικονομική εξυγίανση του κατάχρεου Δήμου, τον οποίο παρέλαβε, την διοικητική ανασυγκρότηση, παρά την τρομερή έλλειψη υπαλληλικού προσωπικού όλων των κατηγοριών, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και της διαθεσιμότητας, κατ’ επιταγήν των μνημονίων και της Τρόικας.

Ο Δήμαρχος επέμενε στην στρατηγικής σημασίας ανάγκη διάσπασης του ενός Δήμου πηγή όλων των κακοδαιμονιών του Καλλικρατικού – Κακοκρατικού Δήμου (διοικητικών – λειτουργικών – οικονομικών κλπ.), σε τέσσερις μικρότερους Δήμους, ώστε να αποκατασταθεί η Αυτοδιοικητική Δημοκρατία στο νησί και να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά οι συνδημότες.

Ο κ. Γαληνός, ευχαρίστησε για την λεπτομερή ενημέρωση και είπε ότι λαμβάνει σοβαρότατα υπόψη, τα προαναφερμένα, ενώ ο Δήμαρχος, με τη σειρά του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο