Γιατρούς για τα νησιά ζήτησε η Χρ. Καλογήρου από τον Υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή

kalogirou-kouroublis

Λεπτομερή παρουσίαση των οξυμένων προβλημάτων που λόγω της υποστελέχωσης των δομών υγείας αντιμετωπίζουν ιδίως οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Βορείου Αιγαίου, έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

 Η Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι τα Ψαρά και η Θύμαινα δεν έχουν μόνιμη ιατρική κάλυψη, κάτι που πρόκειται σύντομα να συμβεί και στις Οινούσσες και ζήτησε την άμεση στελέχωση των ιατρείων τους. Μάλιστα, η Περιφερειάρχης εξέφρασε τη βουλήσή της να χορηγήσει κίνητρα σε γιατρούς και πιο συγκεκριμένα οικονομική αποζημίωση σε μηνιαία βάση, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις στα πολύ μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο Υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Η κα Καλογήρου ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στο Υπουργείο Οικονομίας για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ροής για το έργο στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κάτι που ο κ. Κουρουμπλής έπραξε άμεσα.

Επίσης, η Περιφερειάρχης έθεσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Λήμνου.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο