ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΦΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ… Mια εκδήλωση με μουσική κι εικόνα στην Ερεσό

eresos-ekdiloseis-2

Μία πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΦΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ» στο θερινό κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΣΑΠΦΩ της Σκάλας Ερεσού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΦΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η εκδήλωση αποτελεί μία διαδρομή μέσα στον χρόνο και παρουσιάζει τη συνέχεια που υπάρχει από την αρχαία λυρική ποίηση στην παραδοσιακή μας μουσική και το σήμερα.

Η εκδήλωση αποτελείται από τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αναζητώντας τη Σαπφώ», μία δημιουργία των μαθητών του Λυκείου Άντισσας με την καθοδήγηση κι επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ.κ. Κατερίνας Λιτσαρδοπούλου και Άννης Καλύβα.

Στο δεύτερο μέρος το οι μουσικοί Αλίκη Μαρκαντωνάτου και Παν Καπερνέκα θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται σε μελοποιημένα αρχαία λυρικά ποιήματα, με κεντρικό άξονα την ποίηση της Σαπφούς.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ κι η ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΕΣΟΥ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά κ.ά. τραγούδια.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της εταιρίας «BLUE STAR FERRIES».

eresos-ekdiloseis-1

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΓΗ & ΘΑΛΑΣΣΑ»

Οι μουσικοί Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαιοελληνική λύρα, φωνή) και Παν Καπερνέκα (αυλοί, κρουστά, φωνή) έχουν εμφανιστεί σε πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση του κοινού με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά τους. Μαζί τους συμπράττει ο Κώστας Ματζακώφ (κρουστά).

Η αρχαία ελληνική λύρα, ο πλαγίαυλος, τα κρουστά και οι φωνές, σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση παραδοσιακών στοιχείων κι ατμοσφαιρικών ήχων, δημιουργούν ένα σπάνιο κι ενδιαφέρον ηχοτοπίο και μας μεταφέρουν το ήθος, τη σεμνότητα και τις έντονες συγκινήσεις του ήχου της Λυρικής Ποίησης.

Ο Παν Καπερνέκα έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Μάνο Χατζιδάκη και την εταιρεία Σείριος το CD “Εξ Αδοκήτω” (Άβατον 1994, μελοποιημένη Σαπφώ).

Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου σε συνεργασία με την Αρετή Μίγγου και την Αθηνά Χιώτη εξέδωσαν το 2013 τον δίσκο Awakening the Muse που περιλαμβάνει 2 τραγούδια της μεγάλης ποιήτριας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο