Απίστευτο !!! Ξεσπιτώνουν στρατιωτικούς για να στεγάσουν μετανάστες και ΜΚΟ

metanastes-stratiotikoi

Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ,λόγω υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Έγινε κι αυτό και πριν βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν αμέσως τους στρατιωτικούς για “ρατσιστική συμπεριφορά”, καλό είναι να διαβάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο 296 ΤΕ στη Μόρια της Μυτιλήνης ,με έξοδα του ΓΕΣ και προσωπική εργασία των στρατιωτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στην μονάδα κατασκευάστηκαν οικίες στις οποίες κατοικούσαν στελέχη και οι οικογένειές τους.

Στα 10 διαμορφωμένα σε κατοικίες κτίρια στεγάζονταν οικογένειες με παιδιά.

Ακριβώς δίπλα στις κατοικίες αυτές άρχισαν να στοιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες . Και πολύ γρήγορα η κατάσταση έγινε αφόρητη για τις οικογένειες των στρατιωτικών που ζούσαν εκεί.

Η “λύση” που επιλέχθηκε από το ΓΕΣ ήταν να αποσπαστούν κάποια από τα στελέχη να αποσπαστούν σε άλλες τοποθεσίες του νησιού και σε άλλα να τους πληρώσει τα ενοίκια κάποιων μηνών ώστε να φύγουν από τα σπίτια τους . Και οι δύο λύσεις ταλαιπωρούν τις οικογένειες οι οποίες γνωρίζουν ότι αν αποχωρήσουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν αφού τα κτίρια κατοικίες θα παραχωρηθούν σε μετανάστες και σε μέλη ΜΚΟ.

Την ανθρωπιά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι στρατιωτικοί μας την δείχνουν κάθε μέρα και εν ώρα υπηρεσίας. Τα παραδείγματα άπειρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεσπιτώνουμε!!!

Δεν υπήρχε άλλη λύση που δεν θα άγγιζε αυτές τις 10 οικογένειες στελεχών; Οι οποίες προφανώς οικονομικά δεν αντέχουν ούτε καν τα έξοδα της μετακόμισης.

Δείτε τι γράφει σε επιστολή του ένας στρατιωτικός:

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης και θέλω να σας παρουσιάσω ένα θέμα που συνέβη στη Λέσβο (και όχι μόνο… Στη Κω π.χ δεν έπιασε γιατί ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι) που δεν έχει προβληθεί πουθενά και που ουσιαστικά δείχνει πλήρως την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους Έλληνες και τα στελέχη των Ε.Δ και την ευαισθησία της μόνο για τους ξένους.

Συγκεκριμένα, με την «αναδιοργάνωση» του στρατού (δηλαδή το κλείσιμο μονάδων και σύμπτυξη αυτών σε λιγότερα στρατόπεδα για οικονομικό όφελος), το στρατόπεδο που στεγαζόταν το 296 ΤΕ στη Μόρια αποφασίστηκε με έξοδα του στρατού και εργασία από τη διμοιρία κατασκευών αυτού, να μετατραπεί σε ΣΟΜΥ (κτίρια που θα στεγάζονται στελέχη με οικογένειες, που δεν έχουν συμφέροντα – κατοικία στο νησί).

Μέχρι τώρα υπήρχαν 10 κτίρια όπου στεγάζονταν οικογένειες οι οποίες είχαν όλες από 2 παιδιά και άνω, μερικές με νεογέννητα.

Την Δευτέρα 11/01/16 ο Στρατηγός του νησιού κάλεσε προσωπικά τους ενοίκους των ΣΟΜΥ και τους ενημέρωσε ότι με άνωθεν διαταγές, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οικήματα εντός τεσσάρων ημερών!

Το ΓΕΣ προσπαθώντας, όσο μπορούσε, να βοηθήσει την κατάσταση, γνωρίζοντας την αδικία που γινόταν, πρότεινε στα στελέχη να τα στείλει με διάθεση – απόσπαση σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να τους πληρωθούν τα ενοίκια κάποιων μηνών στο νησί.

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ λοιπόν που θέλανε οι κύριοι να διώξουν τους ενοίκους, οι οποίοι υποτίθεται ότι αν δε κλείσουν 2 χρόνια δε μπορεί να τους διώξει τίποτα, (αλλά κάποιοι έφυγαν πριν καν κλείσουν 2 μήνες) ήταν… να μπορέσουν να στεγαστούν, ανθρωπινά όπως είπαν, οι λαθρομετανάστες (!), αλλά και άτομα από ΜΚΟ.

Δηλαδή σε κτίρια από έξοδα, αλλά κυρίως από κόπο δικό μας,να στεγαστούν παράνομοι, διώχνοντας συναδέλφους με οικογένειες!

Με τιμή, Βασιλης, Στέλεχος Ε.Δ.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

81 Άποψη για τα “Απίστευτο !!! Ξεσπιτώνουν στρατιωτικούς για να στεγάσουν μετανάστες και ΜΚΟ”

Αφήστε ένα σχόλιο